Globurile, unele dintre cele mai interesante si versatile ornamente de Craciun

Atunci cand vorbim despre sarbatorile de iarna nu putem sa nu ne gandim la Craciun si la un simbol foarte important pentru acesta, si anume bradul. Acesta a inceput sa fie folosit cu aceasta ocazie pentru ca simboliza viata, sanatatea si vigoarea, dar acum aceasta simbolistica a fost data la o parte, in schimb a ramas obiceiul de a impodobi bradul de Craciun.

Globurile pentru brad si istoria lor

Daca ornarea bradului are o istorie de cateva secole, cea a globurilor pentru acesta este ceva mai scurta. Asta pentru ca primele globuri de Craciun au aparut acum peste 140 de ani si o perioada au fost vandute si utilizate doar in Germania.

Inainte de aparitia efectiva a ornamentelor special create pentru bradul de Craciun erau utilizate foarte multe dulciuri si fructe uscate, dar si mici obiecte realizate din hartie sau alte materiale. Insa cei care faceau obiecte din sticla au sesizat oportunitatea de a face obiecte speciale pentru ornarea bradului, astfel au aparut primele globuri de Craciun.

Chiar daca cei mai multi, atunci cand este vorba despre globuri de brad, se gandesc la cele rotunde, totusi si cele care au alte forme tot in categoria aceasta intra. Iar in 1880 au aparut primele globuri cu forme, de copii, sfinti, animale si altele asemenea, iar acestea erau vandute doar in perioada Craciunului si erau utilizate doar la decorarea bradului.

Dar acum lucrurile s-au mai schimbat si putem gasi pe piata o multime de decoratii pentru bradul de Craciun si in special o multime de globuri care pot avea o varietate mare de forme si culori. Si de asemenea putem avea parte chiar de globuri foarte ornamentate sau de unele pictate manual, dar pe care, de regula, trebuie sa platim mai mult, insa este destul de normal, mai ales ca acestea sunt editie limitata si nu seamana perfect unul cu altul.

Cum putem imbunatati aspectul globurilor pentru brad

Daca va doriti sa aveti globuri care sa atraga privirile din prima dar nu sunteti dispusi sa cheltuiti sume mari pe unele special realizate puteti sa cumparati unele obisnuite din comert pe care mai apoi sa le imbunatatiti voi.

Daca aveti copii atunci distractia va fi si mai mare pentru ca astfel vor simti si ei ca vor contribui la aspectul bradului de Craciun si veti castiga si un timp de calitate impreuna cu acestia. Pentru a imbunatati aspectul globurilor de Craciun puteti folosi atat acuarele, dar si sclipici sau chiar bucati de material.

Astfel ca puteti sa pictati globurile cu ajutorul unor pensule in orice mod doriti, puteti sa le adaugati tone de sclipici sau paiete, tot ce va trebuie fiind un lipici cu aderenta mare si sclipiciul sau paietele. De asemenea puteti sa adaugati bucati de material, astfel ca aveti posibilitatea de a face fundite din acesta pe care mai apoi sa le lipiti de globuri sau puteti infasura o fasie de material in jurul globului pe care sa o lipiti la capete de acesta sau sa faceti o funda.

Astfel puteti sa va distrati impreuna cu familia chiar si atunci cand impodobiti bradul, iar copiii cu siguranta vor fi extrem de incantati de aceasta posibilitate.