Foloseste ghirlandele potrivite pentru a avea o casa bogat ornamentata de Craciun

Magia Craciunului aproape ca nu se poate face simtita daca in jurul nostru nu avem cel putin cateva ornamente pentru acesta, cum sunt luminitele, ghirlandele, globurile, coronitele de Craciun si nelipsitul brad. Fara toate acestea parca nu ar mai fi acelasi Craciun si cu totii, de la cei mai mici pana la cei mari, suntem incantati de toate aceste decoratiuni si de abia asteptam sa le putem avea din nou in jurul nostru.

Inceputul ghirlandelor ca ornamente de Craciun

Chiar daca la noi cele mai cunoscute sunt ghirlandele in forma de lant sau fasie, foarte stralucitoare si cu multe franjuri, acestea nu aratau asa la inceput. Initial erau in forma de coronita, si erau realizate din crengi de brad si fructe uscate, iar mai apoi au inceput sa fie adaugate tot felul de alte ornamente, cum ar fi lumanarile sau bucatile de material. Si in prezent coronita de Craciun inca se mai foloseste, aceasta fiind ornata cu bucatele de material, ghirlande stralucitoare, globuri, conuri sau chiar zapada artificiala.

Mai apoi coronita a fost transformata intr-o impletitura lunga, dar care ca ornamentare semana cu ceea ce fusese coronita, insa oricum amandoua au fost pastrate pentru decorarea casei. Iar cu trecerea timpului si cu inventarea materialului plastic ghirlandele au inceput sa fie confectionate din acesta, astfel posibilitatile de ornamentare au devenit mai multe si mai variate, iar culorile au fost si ele multiplicate.

La noi ceea ce este cunoscut sub numele de beteala este tot un fel de ghirlanda, doar ca este realizata in intregime din material plastic si este foarte stralucitoare, iar cele doua denumiri de multe ori se confunda. Insa atat ghirlanda sub forma de impletitura din brad cu diferite decoratii, dar si cea realizata din material stralucitor sunt utilizate in ornarea brazilor si a caselor la noi.

Cum se pot folosi ghirlandele pentru ornarea casei

Cu totii utilizam de cand ne stim ghirlandele pentru impodobirea bradului, iar acest lucru este deja unul clasic, insa uneori nu strica sa ne punem putin imaginatia la cale si sa incercam sa o utilizam pentru mai mult de atat.

Astfel ca putem utiliza ghirlandele pentru a face conturul usilor si geamurilor, atat pe dinafara casei, dar si pe inauntrul acesteia. Daca avem semineu putem sa o folosim pentru ai da si acestuia un aer festiv, dar putem sa o aplicam si pe pereti daca ne dorim sa marcam acel loc. De asemenea putem sa facem conturul unui brad pe unul dintre peretii unei camere, mai ales daca nu avem unul deja acolo.

Ghirlanda mai poate fi aplicata pe perdele sau chiar pe masa se Craciun, pentru a ii da un aer mai festiv si pentru a aduce mai aproape magia acestei sarbatori pline de bucurie. Iar daca in casa sau chiar afara avem scari putem folosi ghirlande pentru a impodobi balustradele, astfel reusind sa le infrumusetam si sa le dam un aer mai special.

De asemenea, putem utiliza ghirlandele, impreuna cu instalatiile de becuri pentru Craciun la impodobirea casei, acestea putand fi puse la streasina acesteia pentru a ii oferi un nou look locuintei in care stati.