Coronitele de Craciun, decoratii moderne de sezon

In Romania decoratiile clasice pe care le asociem Craciunului sunt globurile, ghirlandele si luminitele. Mai putini oameni folosesc insa coronitele de Craciun, dar cum acestea incep sa se gasesca pe scara cat mai larga, devin si ele din ce in ce mai populare. Si pana la urma, nu exista niciun motiv pentru a nu se intampla asta, atat timp cat vorbim despre niste decoratii foarte dragute, destul de ieftine si care pot sa imbogateasca foarte mult aspectul caselor pe timpul sarbatorilor de iarna.

De unde au venit coronitele de Craciun

Asa cu probabil v-ati dat seama, aceste coronite de Craciun nu sunt una dintre traditiile care exista de mai mult timp la noi in tara. Insa in multe alte locuri, folosirea lor reprezinta un obicei vechi de sute de ani. El a fost preluat de foarte multe culturi (si de cea americana, care l-a popularizat in toata lumea) de la germani. Si chiar daca pentru ei modul de folosire al coronitelor este unul asemanator, sunt totusi si aspecte care difera. In primul rand, semnificatia este alta. Pentru germani, coronitele de advent (asa cum sunt ele numite) reprezinta o reamintire ca se apropie sarbatorile. De aceea, ele cuprind si lumanari si in fiecare seara din ultima luna inainte de Craciun, cate o lumanare este aprinsa, pana cand vine ziua mult asteptata si se aprind toate.

Decoratii incantatoare, o completare foarte buna pentru un brad

Chiar daca semnificatia lor este diferita la noi, nimeni nu poate sa spuna ca micile decoratii de Craciun nu arata bine. Impletiturile din crengi de brad pot sa fie foarte spectaculoase si daca la toate acestea mai adaugam si globuri, ghirlande sau chiar clopotei, atunci efectul este garantat.

Un avantaj este si acela ca o coronita poate sa fie pusa oriunde, pe un perete, pe usa, sau chiar afara, pentru a vesti tuturor faptul ca se apropie Craciunul. Mai mult decat atat, poti avea o coronita in fiecare camera, mai ales daca vorbim de unele mici, care nu ocupa foarte mult spatiu.

Pe de alta parte, coronitele pot sa fie facute si din materiale artificiale. Astfel, persoanele care sunt mai prietenoase fata de mediu si care nici nu isi cumpara un brad natural, preferand in schimbul acestuia unul artificial se pot bucura si ele de o coronita bine facuta, din acelasi material precum bradul. Pretul nu se schimba foarte mult si exista posibilitatea de a folosi coronitele pentru multi ani de la cumparare.

Niciodata nu se poate spune ca intr-o casa exista prea multe decoratii de Craciun, mai ales daca ele sunt micute si de bun gust. Asadar, pe langa bradul impodobit si lumini de tot felul poti sa folosesti si coronitele de Craciun din brad natural sau artificial. Acestea pot sa fie foarte spectaculoase si chiar daca nu sunt insotite de lumnari precum cele de advent, ele pot sa aduca o particica in plus din spiritul Craciunului in orice casa. Copiii vor fi incantati cu siguranta, iar parintii vor avea noi motive de a zambii de fiecare data cand vin acasa si de pe usa ii intampina o coronita de Craciun.